Förlust i derbyt

Vännäs HC föll i säsongs tredje derby med 1-3, efter att Teg gjort det sista målet i öppet mål. 

Teg börjar matchen klart bäst och kan relativt fort gå upp i en 2-0-ledning. Kort efter får Vännäs en möjlighet i powerplay vilket de kan utnyttja, då Victor Ekeståhl-Jonsson styr in en reducering. Efter Vännäs mål kommer hemmalaget mer och mer in matchen, men inga fler mål faller.

I den andra perioden tar Vännäs över taktpinnen och pressar tillbaka Teg mer och mer. Teg tar en timeout, men VHC fortsätter att sätta press, men utan att lyckas få hål på Tegs försvar.

Den tredje perioden är den andra lik. Hemmalaget pressar på, men får inte någon utdelning, då Tegs målvakt och försvar gör en heroisk insats. VHC chansar på slutet och tar ut målvakten i jakten på en kvittering, men istället för en kvittering kan så Joakim Nilsson i Teg sätta spiken i kistan med sitt 1-3-mål i tom bur.

– Jag tycker vi gör en bra match i 50 minuter, men det är det där lilla extra framför anfallsmålet som saknas i dag. En sur förlust men nu är det bara slicka såren och ladda för söndagens match mot Övik, säger tränare Eje Nyman.

Om ni vill se matchen i efterhand kan ni göra det här.

Matchfakta:
Resultat: 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)
Skott: 43-27
Målet VHC: Victor Ekeståhl-Jonsson (Fredrik Eriksson, Samuel Aho)
Utv: VHC 3×2. TSK 4×2
Publik: 229
Matchenslirare VHC: Marcus Abrahamsson. TSK: David Lindgren