Förlust men åtta

Vännäs HC förlorade borta mot Kiruna med 6-2 men trots förlusten behöll laget åttonde platsen i serien. 

Det var ytterst nära att VHC skulle förlorade åttonde platsen i serien och en bonuspoäng att ta med sig in i fortsättningsserien, då jagande Teg ledde länge mot Sundsvall och då skulle gå om Vännäs på målskillnad. Men Sundsvall kvitterade sent in i matchen.

Matchen i Kiruna inleddes positivt för VHC då de tog ledningen, men efter målet tog Kiruna över matchen mer och mer och kunde gå till periodvila med en 3-1-ledning. I den andra perioden fortsätter Kiruna att föra spelet och gör ytterligare två mål.

De två första perioderna var vi helt utspelade och vi var alldeles för lama. Samtidigt är vi nio man borta och nu är det bara att hoppas att vi får tillbaka lite folk under juluppehållet, säger Vännäs tränare Eje Nyman och passar på att berömma junioren Marcus Abrahamsson för sin insats.

Eftersom det är tre spelare som har hjärnskakning, Samuel Lundberg, Tobias Göransson och Samuel Aho och det är oklart när de kan komma tillbaka samt att Petter Grefve är minst en månad bort innan hans brutna handled är läkt så har nu Max Pålholm, som kom till klubben på korttidskontrakt,  skrivit på för resterande del av säsongen.

Matchen mot Kiruna var den sista i grundserien i Hockeyettan Norra. Vi återkommer så snart spelschemat är satt för fortsättningsserien.

Matchfakta KIF – VHC
Resultat: 6-2 (3-1, 2-0, 1-1)
Skott: 44-19
Målen VHC: Alexander Karlsson, Johan Andersson