Hemmaseger mot Lejon

Vännäs HC vände ett 2-0-underläge till seger med 5-3 hemma mot SK Lejon. 

Vännäs HC börjar matchen bra och skapar bra med lägen, men får inte in pucken. Istället är det Lejon som kan gå upp i en tvåmålsledning. VHC låter sig inte nedslås av det nämnvärt och i slutet av den första perioden kan hemmalaget reducera genom Daniel Spigerhäll.

I den andra perioden kan VHC ganska snabbt både reducera och kvittera genom återigen mål av Daniel Spigerhäll båda gångerna, där ledningsmålet kom i spel fem mot tre. Efter målet är det Lejon tur att komma igen då de kan kvittera. Efter målet är det Vännäs som fortsätter att styra spelet och efter dryga 14 minuter in i perioden kan hemmalaget åter ta ledningen.

I den sista perioden gasar Lejon på för en kvittering men med ett gott försvars- och målvaktsspel lyckas de ej och istället kan Victor Ekeståhl-Jonsson sätta spiken i kistan med sitt 5-3-mål.

– Mycket skönt att få hoppa på segertåget igen. Vi fick bra utdelning och var utan tvekan de bättre laget i sista. Tyvärr utgick både Christopher Åström och Jonathan Olsson Hammargren för skador, säger tränare Eje Nyman och plussar extra för  Joakim Moritz samt andrafemman.

Matchfakta:
Resultat: 5-3 (1-2, 3-1, 1-0)
Skott: 26-31 (7-10, 10-6, 9-15)
Målen: 0-1 (04:38) Patrik Enberg (Tim Friberg, Malcom Zander). 0-2 (PP1) (10:34) Philip Zubenko (Tim Friberg, Dominik Michalica), 1-2 (18:40) Daniel Spigerhäll (Tom Renström, Joakim Moritz), 2-2 (21:23) Daniel Spigerhäll (Johan Andersson, Victor Ekeståhl-Jonsson), 3-2 (PP2) (22:43) Daniel Spigerhäll (Victor Ekeståhl-Jonsson, Filip Myhrman), 3-3 (24:51) Carl Sandin (Mattias Törnqvist), 4-3 (34:41) Johan Andersson (Tom Renström, Filip Myhrman), 5-3 (54:00) Victor Ekeståhl-Jonsson (Daniel Spigerhäll)
Matchenslirare  VHC: Daniel Spigerhäll
Utv: VHC 4×2. SKL 5×2
Publik: 202