Sur förlust mot Asplöven

Vännäs HC föll borta mot Asplöven efter ett riktigt nervdrama, där hemmalaget avgjorde med 36 sekunder kvar att spela. 

Förra gången lagen möttes var Asplöven det spelförande laget men med ett lysande målvakts- och försvarsspel samt en effektivitet i anfallsspelet  kunde VHC ta en poäng på hemmaplan. Kvällens match i Haparanda utvecklades till precis samma nervdrama som i Vännäs. När Tom Renström kvitterar med drygt 1,30 kvar att spela tror de flesta att Vännäs ska få med en poäng – men tyvärr blev så ej fallet, då Asplöven avgöra med 36 sekunder kvar att spela. ’

– De är det bättre laget i de två första perioderna och det är William Eriksson i målet som håller nere siffrorna. I den tredje kommer vi in allt mer i matchen och kan kvittera två gånger om och när det är 15 sekunder kvar är vi nära en tredje gång då vi har ett skott som går i insidan av stolpen. Detta var en riktigt sur förlust men tar med oss arbetsmoralen och spelet i den sista perioden, konstaterar tränare Eje Nyman.

Matchfakta:
Resultat: 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)
Skott: 43-19
Målen VHC: Viktor Frank, Tom Renström
Utvisningar: AHC, 4×2. VHC, 6×2
Publik: 402