Seger i Skellefteå

Vännäs HC tog en stabil bortaseger mot SK Lejon med 5-2. 

Vännäs börjar matchen bra men det är hemmalaget som tar ledningen. Efter målet fortsätter Vännäs att styra och ställa och kan både kvittera och ta ledningen.

Den andra perioden är den första lik. Det är Vännäs som har taktpinnen och har flera lägen att dra i från ytterligare. Närmst är Marcus Runnqvist som har en puck ribban som sedan dansar på mållinjen. Tillslut faller ytterligare ett mål och Vännäs går till pausvila med en 3-1-ledning.

Den tredje perioden utökar Vännäs ledningen och efter det kontrollerar vi ledningen. Lejon kan dock reducera och tar ut målvakten i slutet men istället kan Damian Szurowski sätta spiken i kistan med sitt 5-2 mål.

– Väldigt skönt att vi kan studsa tillbaka efter förra matchens debacle, det var viktigt för självförtroendet. Jag tycker vi gör en mycket bra bortamatch, säger tränare Eje Nyman och passar på berömma andra kedjan med Tobias Hollström, Tom Renström och Samuel Lundberg.

Matchfakta:
Resultat: 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)
Skott: 24-29
Målskyttar VHC: Pontus Blom, Tobias Hollström, Marcus Runnqvist, Martin Söderberg, Damian Szurowski
Mer statistik hittar ni här