Inför Öviksmatchen

I kväll, tisdag, gästar Örnsköldsviks HF Vännäs Ishall för Vännäs HC:s tredje träningsmatch för säsongen. 

Vännäs har inlett säsongen med en förlust med 1-2 mot Teg och med en 6-2-vinst borta mot SK Lejon. I kväll väntar Övik, som är ett tippat topplag, och det kommer bli en intressant värdemätare för laget.

– I kväll kommer vi få ett kvitto på var vi står någonstans, säger tränare Eje Nyman och fortsätter:

– Jag vill se ett fortsatt hårt jobb över hela banan och att linjerna i spelet fortsätter att utvecklas.

Det härjar lite förkylningar i laget och en del småskavanker, så det är lite osäkert på hur laget kommer att formeras. Klart är att Martin Söderberg (skada), Fredrik Eriksson (skada), Ludwig Fahlén (sjukdom), Tobias Göransson (sjukdom), Marcus Lundström (sjukdom) missar matchen.

Sedan står det klart att Vännäs HC kommer att titta närmre på två spelare under en tid. Det är backen Timothy Norlund, senast i Teg och med ett förflutet i Björklöven, och forwarden Petter Grefve, som återvänder till Vännäs HC från Södertäljes J20-lag.

– Ska bli intressant att titta på dessa två under en tid och se var de står. Petter har mycket spel i sig och har fått träna på bra nu efter sin skada. Timothy är en defensivt och fysiskt stark back, säger sportchef Peter Johansson.