Förlust mot Teg

Så var äntligen säsongen på riktigt igång – då VHC spelade sin första match för säsongen under tisdagkvällen. En match som laget dock förlorade med 1-2.

Teg börjar matchen klart piggast och tar rättvist också ledningen efter drygt fem minuter. Men Vännäs HC repar snabbt mot och kan kort därefter kvittera, efter ett fint mål Daniel Spigerhäll.

Resten av perioden och matchen är det ett typiskt derbykaraktär över, med mycket kamp och vilja. Desto längre matchen lider desto mer linjer i spelet kan publiken börja urskilja och i den andra perioden är det Vännäs tur att pressa tillbaka.

Den perioden är de övriga lik. Men nu är det Teg som tar över taktpinnen och kan tillslut avgöra matchen efter cirka 16 minuter in i den tredje perioden, precis när en Vännässpelare kliver in från utvisningsbåset. Tränare Eje Nyman tar ut målvakten i slutet av matchen i jakt på en kvittering.

Matchfakta:
Resultat: 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
Skott: 26-32
Målet VHC: Daniel Spigerhäll (ass, Martin Söderberg)
Publik: 159