Allsvensk forward till Vännäs HC

Vännäs HC har kontrakterat den 22-årige centern Viktor Ekeståhl Jonsson som närmast kommer från Björklöven i Hockeyallsvenskan. 

Viktor Ekeståhl-Jonsson har de fem senaste säsongerna spelat med Björklöven, varav de tre senaste i Hockeyallsvenskan. Centern har spelat över 200 matcher i Björklöven och den senaste säsongen stod centern för 6 poäng på 51 matcher. Han var även med och spelade upp Björklöven till allsvenskan säsongen 2012/13 och då snittade Viktor närmre en poäng per match i Hockeyettan.

– Otroligt glädjande att Viktor väljer spel hos oss. Trots sin ringa ålder besitter han väldigt mycket rutin och kommer betyda oerhört mycket för vårt lag. Han har de senaste säsongerna varit en väldigt tongivande spelare för Björklövens defensiv. Han är en mycket seriös och hårt jobbande center och har visat han även har mycket goda kvalitéer i offensiven, säger sportchef Peter Johansson.

– Det kändes helt rätt från början då Peter hörde av sig. Jag visste inte riktigt vilken väg jag ville ta men Peter sa att han trodde väldigt starkt på mig och Vännäs som helt rätt klubb att spela för att ta nästa steg i min utveckling som spelare. Det gäller att fortsätta visa framfötterna för att få förtroende. Sedan känner jag nästan hela laget sedan tidigare vilket också är väldigt positivt.

Kontraktet är skrivet på 1 år.

Foto: Bjorkloven.com

Spelarprofil: