Backgeneralen fortsätter och talangen återvänder

Vännäs HC har skrivit ett nytt kontrakt med backen Johan Andersson samt skrivit ett kontrakt med forwarden Alexander Karlsson, som närmast kommer från spel i Almtunas organisation. 

Med det nya kontraktet står det klart att Johan Andersson kommer göra sin femte säsong i VHC:s A-lag. Backen gjorde under säsongen som gick 11 poäng på 36 matcher och hade +2 i plus/minus statistiken.

– Johan är en sann backgeneral i det defensiva arbetet, har tagit stora kliv i offensiven och det är väldigt glädjande att han stannar hos oss. Han är en mycket viktig ledargestalt i laget och med sitt hårda och seriösa arbete personifierar han vad vi står för och vad vill få ut av våra spelare, säger sportchef Peter Johansson.

Alexander Karlsson började förra säsongen i VHC men blev värvad av allsvenska Almtuna till deras juniororganisation. Talangen gjorde 23 poäng på 24 matcher i Almtuna samt 4 poäng på lika många slutspelsmatcher.

– Väldigt roligt att Alexander vill komma tillbaka till oss och Liljaskolans hockeygymnasium. Han är en stor talang och vi både tror och hoppas att han kan ta klivet och bli en etablerad seniorspelare redan denna säsong, säger Peter Johansson.

Båda kontrakten är skrivet på 1 år.

Spelarprofil Johan Anderssson:

 

Spelarprofil Alexander Karlsson: