Fredrik Lindgren föreslås bli ny ordförande i VHC

Valberedningen i Vännäs Hockey Club föreslår inför årsmötet den 23 maj att Fredrik Lindgren ska ta över ordförandeskapet i VHC efter avgående ordföranden Jacob Bergendorff.

Fredrik Lindgren har varit ledamot av VHC:s styrelse och vice ordförande under det gångna versamhetsåret. Valberedningen har under vintern jobbat med att hitta Jacob Bergendorff ersättare på posten som ordförande i VHC och nu har man alltså kommit fram till att föreslå Fredrik Lindgren till medlemmar på det kommande årsmötet i maj.

– Jag ser det som en stor ära att vara föreslagen som ordförande i VHC och jag ser det som spännande utmaning, som jag inte fått uppleva tidigare. Anledningen till att jag tackat ja till valberednings fråga är det gedigna jobb Jacob Bergendorff och övriga i styrelsen har gjort de senaste åren, säger Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren fyller om några veckor 30 år och kommer ursprungligen från Bjurholm, men bor numera i Vännäsby med sin sambo och två barn. Han arbetar som konsult på iTids kontor i Umeå med att förbättra material- och informationsflöden för företag och organisationer.

– Om medlemmarna i VHC godkänner mig som ordförande så tror jag min yrkeskompetens kommer att komma till nytta för föreningen. Som sagt ser jag det som en spännande att utmaning att fortsätta att utveckla föreningen och då framförallt att se vad som kommer att kräva av oss och vad som måste göras.

Jacob Bergendorff avgår i sommar efter 2 år på posten som ordförande för VHC och i stället blir  istället general manager i föreningen.

– Valberedningen har frågat mig och jag tycker det har gjort ett bra val, då han jobbar med att stärka upp organisationer och verkligen brinner för föreningen. Fredrik har dessutom rutin och erfarenhet från VHC:s styrelsearbete efter sitt år i styrelsen och har mycket sunda värderingar, säger Jacob Bergendorff.

Fredrik är intresserad ishockey i allmänhet, har Vännäs HC som moderklubb som spelare och har gått på Liljaskolans hockeygymnasium samt spelat fem säsonger i VHC:s a-lag.