J18 jagar en plats till SM

Vännäs HC J18 vann den mycket viktiga matchen och derbyt mot Björklöven – nu väntar ett avgörande om en plats i SM-slutspelet i helgen, då serien ska avgöras. 

3-1. Så skrevs slutsiffrorna när VHC hade ett derbymatch mot Björklöven. I potten stod viktiga poäng för båda lagen på spel som återfinns i olika delar av tabellen. Björklöven, på nederdelen, jagade poäng för att skapa avstånd till Kalix och Boden och VHC för att ta rygg på Östersund som leder serien. Utöver dessa poäng står som alltid heder och stolthet på spel när det är derby mot Björklöven.
Matchen stod och vägde hela första perioden och båda lagen stod för chanser framåt. Andra perioden var 6 minuter gammal när Markus Abrahamsson i powerplay får på ett bra slagskott från kanten och via en lätt touch på en klubba ställer målvakten något när pucken letar sig rakt upp i krysset. 2-0 kommer psykologiskt viktigt just innan periodvilan. Återigen är det Abrahamsson som kommer igenom med en lång fin genomskärare från Ozzy. Markus åker ifrån sin försvarare och vickar in pucken längs isen mellan målvaktens benskydd.Med 7 minuter kvar i tredje får Löven kontakt med sitt 2-1 mål men närmare än så kommer inte gästerna. När de sedan plockar ut målvakten kan Fredrik Holmlund stänga matchen med 3-1. VHC vinner skotten med 34-28 och det som främst skiljde lagen åt denna kväll var hemmalagets hårda skridskoåkning och aggressivitet i när löven hade pucken. En riktigt skön lagseger som nu ger maximalt med boost inför seriespelets sista bortaturné där man ska spela mot Härnösand och Östersund. Vi håller alla tummar för laget. Kööööör!