Matchserien lever

VHC åkte ned till Östersund för att försöka avgöra matchserien mot ”supertokfavoriten” Östersund IK på lördagseftermiddagen. Efter en bra start så slutade det hela med ens storförlust istället. Matchen slutade 8-1 till hemmalaget efter periodsiffrorna 2-1, 3-0 och 3-0.

Matchen började på bästa tänkbara sätt när VHC redan efter dryga 2 minuter kunde ta ledningen genom Tobias Hollström efter fint förarbete av Oscar Persson och Tom Renström. Tyvärr lyckades man inte hålla denna ledning mer än en dryg minut innan ett hungrigt och laddat Östersund lyckades kvittera och när sedan Östersund med lite ”domarhjälp” tog ledningen i slutet av period, målet föregicks av en klar utvisningssituation som domaren blundade för, var dagen förstörd. I den andra perioden var Östersund det starkare laget och man drog i från till 5-1 vilket innebar att matchen var avgjord. Den sista perioden blev närmast en transportsträcka in till dagens tredje och avgörande match.

Kl. 16.00 i eftermiddag släpps pucken i den tredje och avgörande matchen i denna matchserie. Östersund, med det uttalade målet att nå Hockeyallsvenskan är givetvis storfavoriter men med VHC:s matcher efter jul i minnesbanken har vi lärt oss att inget är omöjligt. Det kommer att krävas en topp prestation från hela gänget för att säsongen inte ska ta slut i eftermiddag och nu finns det inget att spara på utan det är bara att köra.

Även söndagens match kan ses via webben. Klicka här för mer info