Vinst i första play off matchen

Första play-offmatchen hemma mot Östersund blev en riktig nagelbitare där hemmalaget inför storpubliken 512 åskådare drog det längsta strået efter förlängning. Slutresultatet skrevs till 4-3 efter periodsiffrorna 1-1, 0-1, 2-1 och 1-0.

Vännäs gjorde en heroisk insats och man startade matchen på bästa vis och kunde redan efter 57 sekunder ta ledningen med 1-0 genom Daniel Spigerhäll. Första perioden var en riktigt bra period och det krävdes ett p.p. för Östersund för att kunna kvittera i slutet av perioden. Perioden i övrigt mycket bra från Vännäs sida där man lyckades krympa ytorna för Östersund och man skapade även en hel del giftigheter.
I den andra perioden gled initiativet över till Östersund, delvis tack vare en rad Vännäsutvisningar. Östersund kunde också ta ledningen efter dryga 8 minuter in i perioden precis när Vännäs blivit fulltaliga efter att ha rett ut två utvisningar efter varandra. Det blev periodens enda mål.

Den tredje perioden blev en riktig rysare där Vännäs genom en riktig viljeinsats av Tobias Göransson lyckades kvittera dryga 6 minuter in i perioden men där Östersund bara 4 minuter senare kunde återta ledningen. Med knappt två minuter kvar av perioden tog Vännäs time-out och kort därefter lyckades Janne Isaksson efter finfint förarbete av Jonathan Olsson-Hammargren och Fredrik Eriksson stänka in kvitteringen till den stora publikens glädje.

Matchen till förlängning och sudden death där nyförvärvet Daniel Palmebjörk efter bara 1,26 mycket snyggt hittade en lucka på Östersundsmålvakten och kunde avgöra matchen. Stort jubel både på isen och på läktarna.

En mycket väl genomförd match av VHC där hela laget gör en riktig kanoninsats. Extra plus till Fredrik Eriksson och energispelaren Tobias Göranssson som sticker ut ute extra.

Retur i Östersund kommande lördag kl. 16 och en eventuell tredje och avgörande match spelas redan dagen därpå, söndag, också den i Östersund.

Här kan ni läsa om vad VK/Folkbladet skriver om matchen.

Här kan läsa Östersundspostens ord om matchen.