Seger i sista matchen

Ett play off klart Vännäs hade att avsluta vårserien med en bortamatch mot Sollefteå. Matchen var betydelselös ur placeringshänseende men VHC avslutade serien på bästa sätt när man kunde vinna matchen med 3-5 efter periodsiffrorna 1-1, 0-4 och 2-0.

En jämn första period slutade 1-1 där Vännäs var det lag som tog ledningen genom ett vackert mål av Tobias Hollström innan Sollefteå i pp kunde kvittera. Den andra perioden avgjorde matchen när ett grymt effektivt VHC kunde rinna ifrån till 1-5. En bra period summerar tränare Nyman från bussen på väg hem.

Den tredje perioden blev nästan lite avslagen där VHC mest försökte bevaka sin ledning. Mest anmärkningsvärt var att VHC lät 15-årige Wilmer Bellander debutera med ca 5 minuter kvar i ledning 5-2. Visserligen släppte Wilmer in en kasse men han hann ändå med flera fina ingripanden.

Nu väntar ett spännande play-off där Vännäs ställs mot trean i Allettan Norra i bäst av tre. Motståndet blev också klart i eftermiddag och det blir gamla bekanta, nämligen Östersund. Matchandet inleds redan nu på onsdag, 17/2, kl. 19.00 med hemmamatch i Vännäs ishall. Returen kommer att spelas i Östersund på lördag 20/2 och en ev. tredje och avgörande match spelas påföljande dag, söndag, även den i Östersund.

Matchfakta:
Sollefteå – Vännäs 3-5 (1-1, 0-4, 2-0)
Skott: 21-27 (10-10, 6-9, 5-8)
Målskyttar: Tobias Hollström 2, Fredrik Eriksson, Johan Andersson, Jonathan Olsson-Hammargren