Tung förlust i Ö-vik

Vännäs HC åkte på en riktigt tung förlust borta mot Örnsköldsvik HF, förlusten skrevs till 1-7 mot serielederna.

Matchen började bra och Vännäs försvarade sig väl och efter halva första perioden tar Vännäs också ledningen, efter mål av Joakim Lövgren (bilden) i powerplay. Övik kommer ganska snabbt igen och kan kvittera.

I den andra perioden kommer Vännäs upp i offensiven men sätter inte deras lägen. I stället är Ö-vik som visar upp deras effektivitet.

Den tredje perioden blir en 20 defilering i Ö-vikslaget och det rinner i väg.

– Vi faller ihop som ett korthus i den sista perioden. Den andra perioden spelar vi godkänt, men det är dom som gör målen. Nej, det här var nog vår sämsta insats under 2016. Bara bita ihop och komma igen på onsdag, om vi vill vara med i slutspurten till playoff, säger tränare Eje Nyman.

Med förlusten tätnar det än mer i tabelltoppen, då både Lejon och Teg vann deras matcher. SK Lejon och Vännäs står nu på samma poäng och samma målskillnad. Lagen möts på onsdag i Vännäs Ishall och våra förtag bjuder på entrén, så kom och skapa en publikfest och heja fram laget till tre poäng!

Sponsormatch VHC-SKL

Matchfakta ÖHF-VHC:
Resultat: 7-1 (1-1, 2-0, 4-0)
Skott: 31-18
Målet VHC: Joakim Lövgren
Utv: ÖHF 2×2, VHC 4×2
Publik: 123