Tung förlust mot Teg

Det blev en tung förlust mot Teg, med 1-2 efter förlängning inför 412 åskådare i Vännäs Ishall. Trots förlusten befäster Vännäs HC andraplatsen i tabellen, då de fick en poäng med sig. 

Matchen blev en mycket jämn och spännande historia. Precis som de tidigare derbyn var det kamp och inget vidare skönspel. Vännäs visade upp ett gott försvarsspel redan från första nedsläpp och i slutet av den första perioden får de läge i powerplay, som Tobias Göransson utnyttjar, då han slår in en retur.

Matchen igenom fortsätter i samma veva. Kamp och slit samt ett gott målvaktsspel från båda lagen.

I den tredje perioden försöker Teg komma i kapp men kommer inte förbi Vännäs försvar. Alla 412 i publiken sitter och väntar på att få jubla med laget då kallduschen kommer. Med endast 32 sekunder kvar av matchen kommer kvitteringen.

I förlängningen kan Teg också avgöra efter en kontring.

– Det var mycket kamp i dag och jag tycker vi hade kontroll på matchen, men de lyckas tillslut få hål på genom en slump. Den sista perioden tycker jag är vår bästa på hela året och Teg kommer egentligen igen vart. Vi gjorde ett slumpmål i fjol med några sekunder kvar, så det jämnade ut sig nu. Vi tog en viktig poäng i dag och har fortfarande allt i egna händer, bara att ladda om inför söndagens match mot Övik, säger tränare Eje Nyman och berömmer hela laget men ett extra plus till Joakim Moritz i målet och Fredrik Eriksson.

Klubben vill passa på att tacka alla åskådare som kom och bidrog till den bästa publiksiffran på väldigt många år! Tack och vi ses på onsdag då SK Lejon gästar och våra sponsorer bjuder på fri entré.

Matchfakta:
Resultat: 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Skott: 28-26
Målet VHC: Tobias Göransson
Utv: VHC 3×2, TSK 3×2
Publik: 412
Matchenslirare VHC: Joakim Moritz