Tredje raka segern

Vännäs HC tog en mycket stabil seger borta mot Härnösand. Segern skrevs till 5-0.

De tidigare matcherna har Vännäs öppnat starkt för att sedan slå av på takten efter 3-0-målet. Även denna match startade som de övriga. Vännäs är det bättre laget och skapar lägen, men gör bara ett mål.

Andra perioden så flyttar Härnösand upp spelet som vanligt, men Vännäs försvarar sig väl och fortsätter att flytta pucken. Med de goda anfallsspelet kommer också målen, två stycken innan perioden är över.

Den tredje perioden är de övriga lik. Vännäs äger spelet men skillnaden jämfört med de övriga matcherna fortsätter laget att spela som ett lag och kan utöka ledningen. När någon minut återstår av matchen kan Samuel Aho sätta slutresultat efter mål i powerplay.

– Vi gör en mycket stabil match, vi flyttar pucken bra, är täta och hade bud på mer mål då vi missade några frilägen. En riktigt bra lagseger inför derbyt mot Teg, säger Eje Nyman och berömmer hela laget men ett extra plus till William Eriksson i målet som höll nollan.

Nästa match är på onsdag den 27 januari, då det dukas upp för ett rafflande derby i Vännäs Ishall, då Tegs SK kommer på besök och kampen om en playoff-plats fortsätter. Så kom och stötta laget!

Matchfakta:
Resultat: 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)
Skott: 22-29
Målen VHC: Jan Isaksson, Joakim Lövgren, William Fellgård, Ludvig Lundberg, Samuel Aho
Utv: AIK-H 6×2. VHC 5×2
Publik: 68