Tennissiffror i Vännäs Ishall

Vännäs HC vann toppmötet hemma mot Sollefteå HK med 6-4. Med segern tog laget tillbaka andraplatsen i tabellen. 

Matchen började i ett rasande tempo och med ett härligt anfallsspel från båda lagen. Vännäs var först ut med att göra mål, redan efter dryga två minuter, när Tom Renström hölls sig framme på Tobias Hollströms retur. Publiken hinner knappt jubla klart innan Sollefteå blir nerdragna i ett friläge och en straff utdöms. Den forne VHC-spelaren Petter Segersten sätter straffen kliniskt.

Kort efter kvitteringen drar Sollefteå på sig en utvisning och Jan Isaksson behöver endast 50 sekunder på sig innan han vackert hänger upp pucken i krysset. Perioden fortsätter med ett högt tempo och frejdigt spel och när Tobias Göransson kommer ut från en utvisningen får han i läge från vinkeln och sätter den sten hårt i krysset. Knappa minuten håller sig William Fellgård sig framme och styr en Fredrik Erikssons skott från blå. Efter målet tar Sollefteå timeout och byter målvakt och får lite luft under vingarna. När så Tobias Göransson drar på sig utvisning är det Sollefteå som är effektiva och kan reducera.

I den andra perioden är Vännäs höga tempo och goda passningsspel som bortblåst och Sollefteå tar över matchen mer och mer. Men Vännäs försvar sig väl och ser ut att få lite andrum när de får ett läge i powerplay. Istället för mål framåt kan Sollefteå kontra in 4-3.

Den tredje perioden börjar som den andra slutar och tillslut orkar inte Vännäs stå emot, när Sollefteå kvitterar i ett powerplay. Efter halva perioden spelad reser sig Vännäs igen och får också ett powerplay. Denna gång är det Tom renström som får Vännäs Ishall att jubla, när han styr in Fredrik Erikssons skott.

Sollefteå chanser i slutet av matchen genom ta ut målvakten och trycker på, men när två sekunder återstår av matchen kan Fredrik Eriksson punktera matchen, med sin fjärde poäng för matchen, då han lägger in pucken i öppet mål.

– Första perioden är vi riktigt bra och visar upp vårt bästa passningsspel för säsongen. Tyvärr går vi ner oss i andra men kommer tillbaka sista tio minuterna och visar en väldig styrka. En riktigt härlig seger, säger tränare Eje Nyman och berömmer Hela första kedjan och backen Fredrik Eriksson.

Med seger kliver Vännäs åter upp på en andraplats i tabellen och kampen om en palyoff-plats fortsätter. Nästa match spelas på söndag då AIK Härnösand väntar på bortaplan.

Matchfakta:
Resultat: 6-4 (4-2, 0-1, 2-1)
Skott: 24-35
Målen VHC: Tom Renström 2, Jan Isaksson, Tobias Göransson, William Fellgård, Fredrik Eriksson
Utvisningar: VHC, 7×2. SHK: 4×2
Publik: 152
Matchens lirare VHC: Tom Renström