Inför match: Sollefteå hemma

Onsdag 20 januari kl 19:00 är det åter dags för match, då Sollefteå HK gästar Vännäs Ishall. Här kommer senaste nytt inför toppmötet.

I de två tidigare matcherna mellan lagen har det varit två mycket jämna och tuffa matcher. Vännäs vann senast lagen möttes och matchen i Sollefteå vann Sollefteå efter förlängning.

Sollefteå har värvat in några spelare sedan lagen möttes senast och de avslutade grundserien starkt och slutade på en andraplats i tabellen. Vårserien är mycket jämn och det är alltså serietrean, Vännäs HC, mot seriefyran, Sollefteå, som gör upp och det tätnar allt mer om de två platserna till playoff till kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– Sollefteå är ett spelskickligt lag som står för en bra hockey och har rutin. Det gäller verkligen att vi följer vår gameplan och inte viker ner oss i det hårda arbetet, säger tränare Eje Nyman.

Läget i laget är att samtliga spelare är tillgängliga förutom Oscar Persson, Johan Niemi (är i träning och har inte fått något bakslag efter sin hjärnskakning) samt Samuel Lundberg som är sjuk.

Notera att.
Daniel Spigerhäll leder lagets interna poängliga i vårserien.
Sollefteå är serien näst mesta effektiva lag och gör mål på ca 13% av deras skott.
Sollefteå är även seriens näst bästa lag på tekningar och vinner 59% av dom.
Sollefteå har inte vunnit en match i vårserien då de har släppt in första målet.
Vännäs är fortfarande det lag som släppt in minst antal mål i serien.

Nedsläpp är 19:00 och info om biljetter hittar ni här.
Morgondagens pris i matchprogrammet är två stycken fribiljetter till derbyt mot Tegs SK den 27/1.