Segern satt långt inne

Vännäs HC vände ett underläge med 1-3 till seger med 5-3, hemma mot Brunflo, efter en stark sista period. 

Matchen mot Brunflo kom inte laget alls upp i fart. Det var Brunflo som tog tag i taktpinnen redan från första nedsläpp och hade betydligt mer fart under benen. Trots detta är det Vännäs som tar ledningen efter ett klinisk avslut från blå av Samuel Aho, i powerplay. Efter målet är det Brunflo som fortsätter vara det hetare laget och tillslut kan de både kvittera, ta ledning och utöka den till 1-3. När de flesta i Vännäs Ishall tror att Vännäs ska gå till periodvila med tvåmålsunderläge kliver Fredrik Eriksson fram i powerplay och dunkar in en reducering, med endast 15 sekunder kvar av perioden.

Den andra perioden är den första lik i inledning. Men desto längre den lider desto mer kommer Vännäs in i den. Mycket tack vare att de får tre chanser i powerplay. Trots detta lyckas de inte göra något mål och perioden slutar mållös.

Även i den tredje perioden är det Brunflo som startar bäst men efter att Viktor Frank kliver fram och kvitterar matchen efter att ha satt sin egen retur tar Vännäs över matchen mer och mer. 13 minuter in i den sista perioden får Vännäs ytterligare ett läge i powerplay, vilket de åter utnyttjar då Joakim Lövgren vackert gör 4-3. I slutet av matchen tar Brunflo timeout och chanser genom att ta ut målvakten och Olle Vennström kan göra 5-3 i öppen kasse.

– Vi rycker upp oss i den sista perioden och kan tar tag i det hela. Mycket skönt att vi tillslut fixar detta, säger Eje Nyman och passar på att berömma backen Fredrik Eriksson.

Matchfakta:
Resultat: 5-3 (2-3, 0-0, 3-0)
Skott: 35-26
Målen VHC: Samuel Aho, Fredrik Eriksson, Viktor Frank, Joakim Lövgren, Olle Vennström
Utv VHC: 4×2, 1×10. BIK: 9×2
Publik: 168
Matchens lirare VHC: Fredrik Eriksson