Inför match: SK Lejon borta

Under onsdagskvällen åker Vännäs HC upp till Skellefteå Kraft Arena för att möta SK Lejon – här kommer det senaste inför matchen. 

SK Lejon började serien väldigt starkt men har tre raka förluster, medan Vännäs HC kommer från raka förluster. Detta gör att två poäng skiljer mellan lagen i tabellen.

Jesper Jäger, ny tränare i Vännäs HC

 

– Det ska bli fantastiskt roligt med match. För min egna del är det min första match på väldigt länge och det känns väldigt inspirerande. Jag hoppas och tror att även spelarna känner en enorm glädje inför matchen. Det gäller dock att vi håller energin på rätt nivå så vi inte kommer ut överladdade. Nu är ju varje match lite av upp till bevis för oss, att vi kan spela en bra hockey och vinna matcher. Men det absolut viktigaste nu är glädjen och att vi hjälps åt till att göra en bra prestation. Vilket jag tror på. Det har varit en jäkla energi på träningarna i veckan, så återigen, vi måste hålla energin på rätt nivå, säger nya tränare Jesper Jäger inför matchen.

Läget i laget är forwardsduon Oscar Tellström och Kevin Weiskog samt backen Emil Hälldahl är skadade och missar kvällens match. Det gör även lagkapten Johan Örnberg som varit på tjänsteresa. Detta gör att juniorbackarna Elias Ewertzh och Jacob Stenling får debutera i A-laget.

Notera att:
Vännäs HC:s Alexander Karlsson leder den totala poängligan i serien på 6 poäng (3+3).
VHC leder fairplayligan i serien och snittar 6,8 utvisningsminuter per match. Lejon snittar 18 minuter.
VHC har det effektivaste powerplayet i serien, på 29,41%. Lejon ligger på 15,79%

Matchen sänds i vanlig ordning och ni hittar sändningen här.