Skön derbyseger mot Teg

Efter två derbyförluster fick Vännäs HC revansch mot Teg och klättrade till en andra plats i tabellen, efter 4-2 segern. 

Bortamatchen mot Teg började precis som den förra med ett kraftigt spelövertag för Teg och 1-0 kom som ett brev på posten. Men Vännäs HC lät sig inte nedslås av målet utan kom upp i spel och kunde relativt snabbt kvittera, genom Joakim Lövgren. Resten av perioden blev mycket jämn och inga fler mål föll.

Den andra perioden börjar som den första slutade med hårt och jämnt spel och Teg kunde återigen ta ledningen. Efter målet slog derbykänslorna över för Teg och de drog på sig dubbla utvisningar. Ett läge som Vännäs förvaltade väl och Jonathan Olsson Hammargren kunde vackert göra 2-2. Strax efter målet får Vännäs ett gyllene läget att ta ledningen då laget får en straff men Jonathan Olsson Hammargren skjuter i insidan av ribban och pucken studsar precis utanför mållinjen.

I den tredje perioden reder Vännäs ut ett farligt läge då Teg får spela med två man mer på banan, efter att Vännäs dragit på sig utvisningar. Men med ett stabilt boxplay och några fina räddningar från Joakim Moritz gör att matchen fortfarande står 2-2. Efter utvisningarna är det Vännäs som tar kommandot och tillslut kliver Joakim Lövgren fram och gör sitt andra mål för dagen. I slutet av matchen chansar Teg genom att ta ut målvakten men istället för en kvittering kan Daniel Spigerhäll punktera matchen.

– De tio första minuterna spelar vi verkligen inte bra, men sedan rycker vi upp oss och jag tycker vi äger matchen. Det är några smådetaljer vi kan göra bättre men överlag är jag mycket nöjd och i dag krigade vi ner dom. Verkligen skönt att vi fått en sådan bra start på serien, säger tränare Eje Nyman och berömmer hela laget men ett extra plus till målvakten Joakim Moritz och matchhjälten Joakim Lövgren.

Matchfakta:
Resultat: 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
Skott: 28-26
Målskyttar VHC: Joakim Lövgren 2, Jonathan Olsson Hammargren, Daniel Spigerhäll
Utv: TSK 8X2, 1×10 VHC 4×2
Publik: 258
Matchens lirare VHC: Jonathan Olsson Hammargren