Inför derbyt mot Teg

I kväll, onsdag, väntar säsongens tredje derby mot Tegs SK. Efter två förluster jagar Vännäs HC revansch i T3 Center. 

Vännäs HC fick en smakstart på Hockeyettan Norra Vår då AIK-Hockey Härnösand besegrades i måndags. Redan i kväll är det åter dags för match då Tegs SK står för motståndet, på bortaplan.

Den första matchen lagen emellan var en mycket jämn historia, där Teg drog det längsta strået och vann med 1-2. Den andra matchen vann Teg på hemmaplan komfortabelt med 5-1.

– Vi fick en bra start i måndags och har en bra känsla att bygga vidare för att jaga revansch för den svaga insats vi gjorde senast vi möttes, säger tränare Eje Nyman.

Teg öppnade med 5-1 förlust borta mot seriefavoriten Örnsköldsvik men gjorde en bra insats. Matcherna lagen emellan brukar alltid vara täta och tuffa och Eje Nyman tror inte på något annorlunda i kväll.

– Som vanligt i ett derby är det kampen som kommer fälla avgörandet, sedan fick vi några skador mot Härnösand så det gillar verkligen att vi tar på oss blåstället i kväll.

Läget i laget är att backarna Samuel Aho och Johan Niemi fortfarande dras med skador och missar kvällens match. Oscar Persson skadade knäet mot Härnösand i måndags och inväntar magnetröntgen för diagnos. Frågetecken är det kring Tom Renströms medverkan. Tillbaka från skada är Olle Vennström.

Notera att

Teg har vunnit fyra av de fem senaste derbyn.
Vännäs HC har vunnit de tre av de fem senaste matcherna, Teg två.
Teg gör mål på var tionde skott i snitt.

Nedsläpp 19:00 i T3 Center.