Stabil seger mot Härnösand

Vännäs HC vann komfortabelt hemma mot AIK-Hockey Härnösand med 3-1 i premiären av Hockeyettan Norra Vår.

Redan från första nedsläpp tog Vännäs tag i taktpinnen och hade flera lägen att ta ledningen. Men trots en kraftig forcering mot Härnösand höll gästerna tätt, närmast var Daniel Spigerhäll med ett rungande skott i ribban. Men när Härnösand drar på sig deras andra utvisning  i perioden kan så Vännäs spräcka målnollan, genom Oscar Persson på retur från Johan Anderssons styrning.

I den andra perioden fortsätter Vännäs forcering och Victor Jonason gör vackert 2-0 efter dryga fem minuter. Efter målet får Vännäs en utvisning för för många spelare på banan. Detta hindrar inte Vännäs från att vara mycket nära att göra 3-0. Målet får istället vänta till efterföljande powerplay för Vännäs, då Daniel Spigerhäll distinkt skjuter in 3-0. Efter målet flyttar Härnösand fram positionerna och matchen blir betydligt jämnare.

Den tredje perioden är den jämna av de tre och Härnösand kan också reducera. I slutet av matchen chanser gästerna genom att ta ut målvakten, men inga fler mål faller.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra i inledningen och fram till att vi gör 3-0 är det bara ett lag på banan, sedan går vi ner oss lite. Väldigt skönt att få vinna i omstarten, det brukar alltid vara lite nervöst i början men vi spelar stabilt hela matchen och seger känns aldrig hotad. Också glädjande att vi gör två mål i powerplay, säger tränare Eje Nyman om matchen och passar på att ge extra beröm till Oscar Persson, Fredrik Eriksson, Daniel Spigerhäll och Joakim Moritz.

Matchfakta:
Resultat: 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Skott: 51-26 (26-8, 12-9, 13-9)
Målen VHC: Oscar Persson, Victor Jonasson, Daniel Spigerhäll
Utv: VHC 3×2, AIK-H 4×2
Publik: 163
Matchens lirare i VHC: Oscar Persson