Stärker upp backbesättningen

Vännäs HC har skrivit ett korttidskontrakt med backen Joel Backesten, som senast spelade i Kristianstads IK i Hockeyettan södra. 

Joel har Tegs SK som moderklubb och spelade under juniortiden i Björklöven innan han gick till Troja/Ljungby, där han även spelade 17 matcher i Hockeyallsvenskan. De senaste åren har han varit en tongivande i Hockeyettan och spelat för Tranås, Mariestad, Olofström och i fjol för Kristianstads. Han representerade även Sverige i Universitets-OS i Grenande och i slutet av säsongen registrerade Tyringe 24-åringen.

– Vi har Samuel Aho och Johan Niemi skadade och Joel är hemma på jullov från sina studier i England och har tränat med oss, så detta passar perfekt. Kontraktet gäller i första hand över måndagens match mot AIK-Hockey Härnösand, sedan får vi se om hur läget är för båda parter, säger sportkommittens Jacob Bergendorff.

Spelarprofil Joel Backesten: