Inför sista matchen innan jul

I dag, onsdag, är det så dags för den sista hemmamatchen för Vännäs HC innan jul, då Piteå HC gästar och Hockeyettan Norra ska göra bokslut.

De fyra bästa lagen går vidare till Allettan och de övriga lagen går upp i Hockeyettan Norra Vår, som startar den 28 december.

Gästande Piteå ligger på en andra plats i serien och är klara för spel i Allettan efter jul. Vännäs ligger på en sjunde plats i tabellen och kan avancera till en sjätteplats, för att få mer bonuspoäng till vårserien.

Tränare Eje Nyman om matchen:

– Jag tror det kommer bli en väldigt underhållande match. Piteå är ett väldigt skickligt lag, men har inget direkt att spela för. Vi har bonuspoängen att spela för, men det gäller att vi får ihop vårt försvarsspel och att vi tar tillvara på de lägen vi får.

Assisterande lagkapten Oscar Persson om matchen:

– Det ska bli verkligen roligt att möta Piteå på hemmaplan. Vi vill göra en bra prestation för att kunna gå in med höga huvuden i juluppehållet och få revansch från förra matchen mot Teg. Men Piteå är ett grymt bra lag, det ska vi vara medvetna om.

Hur skulle vilja sammanta säsongen hittills?

– Vi har blandat och gett en del under hösten. Senast mot Teg var ett riktigt bottennapp, men jag tycker överlag vi har presterat bättre än förväntat och tagit mer poäng än vad som var väntat, om man tittar på vår unga trupp. Vi utvecklas som lag för varje vecka som går och det bådar gott inför vårserien, avslutar Oscar Persson.

Läget i laget är att Vännäs dras med en del skador inför kvällens match. Målvakten Joakim Mortiz vilar i kväll då han ådrog sig en lättare hjärnskakning under en träning i veckan. Även backarna Samuel Aho, som skadade axeln efter en tackling i Tegsmatchen och är borta cirka fyra veckor, och Johan Niemi, som ådrog sig en hjärnskakning efter en tackling i Tegsmatchen saknas. Även backen Philip Siutz saknas av hälsoskäl. Ludvig Lundberg och Jonathan Olsson Hammargren är ännu inte återställda efter deras skador. Men glädjande är att Tobias Göransson är tillbaka efter sin skada. Då det saknas tre backar i kväll gör att juniorerna Theodor Liss-Karlsson och Niklas Lindqvist får debutera i VHC-tröjan i kväll.

Notera att…
Piteå har en liten chans att vinna serien, men då måste Östersund förlora hemma Kovland och de själva ta tre poäng mot Vännäs.
Piteå är seriens effektivaste lag och har seriens bästa powerplay.
Det är ett riktigt getingbo kring bonuspoäng till vårserien. Vännäs och Sollefteå har båda 26 poäng, tätt följt av Lejon på 25 och Teg på 24.
Vår fantastiska samarbetspartner Art&Typ har tagit fram ett nytt matchprogram och kvällens matchsponsorn Hotel Vännäs lottar ut ett julbord i det, pris endast 10kr!

Nedsläpp kl.19:00 i Vännäs Ishall och info om biljetter hittar ni här.