Föll med flaggan i topp

Vännäs HC stod emot topplaget Piteå länge och tog också ledningen, men trots det blev det förlust. 

Matchen börjar i rasande tempo och Piteå pressar på ordentligt, men med ett bländande försvars- och målvaktsspel från Vännäs så slutar perioden mållös.

Den andra perioden är den andra lik men desto längre perioden lider desto mer kommer Vännäs in i matchen och även den andra perioden slutar mållös.

I den sista perioden är det Vännäs som tar kommandot och efter dryga fem minuter in i den är Marcus Runnqvist som får hemmapubliken att jubla då han vackert gör 1-0, framspelad av William Fellgård och Alexander Puurunen.
Efter målet börjar Piteås forcering till kvittering, men Vännäs fortsätter att spela med ett uppoffrande försvars- och målvaktsspel. Men tillslut kommer kvitteringen. Vännäs låter sig inte nedslås av målet och är mycket nära att åter ta ledningen men pucken går utanför och på kontringen efter kan Piteå göra 1-2. Vännäs chansar i slutskedet av matchen genom att ta ut målvakten och då kan Piteå punktera matchen med deras 1-3-mål i öppen kasse.

– Vi gör en väldigt bra match i dag och vi får ta med oss prestationen från denna match, säger tränare Eje Nyman och berömmer hela laget men ett extra plus går till matchens lirare William Eriksson och till juniorbackarna Theodor Liss-Karlsson och Niklas Lindqvist som visade framfötterna i debuten.

Efter kvällens resultat gick Lejon om i tabellen och Vännäs slutar på en åttonde plats i tabellen, med 26 inspelade poäng.

Vännäs HC vill även passa på att tacka alla som ville köpa vårt nya matchprogram och gratulera Erik Frank som vann julbordet på Hotel Vännäs.

Matchfakta:
Resultat: 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
Skott: 16-44
Målet VHC: Marcus Runnqvist
Utv: VHC 3×2, PHC 1×2
Publik: 214