Teg bröt vinstsviten

Efter två raka segrar tog det tvärstopp för Vännäs HC, borta mot Tegs SK. Förlusten skrevs till 5-1.

Tränare Eje Nyman pratade innan matchen om att det skulle bli kampen som skulle fälla avgörandet i derbyt – precis så blev det. Teg tog tag taktpinnen redan från nedsläpp och släppte den aldrig under hela matchen. De kunde ganska snabbt gå upp till en 2-0-ledning men innan den första perioden var över hann Jan Isaksson i VHC reducera.

Den andra perioden hann knappt börja innan Vännäs åkte på en ytterligare tung smäll, då lagkapten Samuel Aho skadade sig illa efter en tackling. Trots att VHC fick många chanser i spel i powerplay i den andra perioden kunde de inte utnyttja det hela och istället var Teg som utökade ledningen.

Den tredje perioden var de andra lika. Teg åkte mer skridskor, var hungrigare i alla situationer och gjorde ytterligare två mål vilket gjorde att de tog en mycket välförtjänt seger.

Matchfakta:
Resultat 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)
Skott: 25-15
Målet VHC: Jan Isaksson
Utv: TSK 4×2, VHC 6×2, 1×20
Publik: 225