Full pott i helgen

Vännäs vann med 4-3 över AIK-Hockey Härnösand och därmed blev det full pott i helgen och laget klättrar till en sjätteplats i tabellen. 

Laget får en tung start då den förre VHC:aren Christoffer Rikner gör 0-1 redan efter knappa två minuter spelade. Men laget reser sig efter starten och tar tag i taktpinnen, men trots att Vännäs skjuter 21 skott på mål vill pucken inte in.

I den andra perioden lossnar äntligen målskyttet då Olle Vennström ser till att laget kan kvittera och kort därefter även tar de ledningen.
När sedan Johan Niemi vackert gör 3-1 i den tredje perioden tror de flesta att matchen ska vara avgjord, men Härnösand vill annat och reducerar kort därefter. Vännäs gör ännu ett mål men ännu en gång reducerar gästerna och det blir en gastkramande avslutning. Laget kan hålla undan och vinner tillslut med 4-3.

– Första perioden är jag nöjd med, frånsett att vi inte får in pucken. I den andra perioden lossnar målskyttet och vi gör ännu en bra period och när vi sedan gör 3-1 tappar vi lite av fokuset när vi ska stänga matchen. Lite onödigt att det ska bli så spännande, säger tränare Eje Nyman och passar på att berömma hela laget för helgens insatser men ett extra plus går till målvakterna William Eriksson och Joakim Moritz samt Olle Vennström och Daniel Spigerhäll.

Matchfakta VHC – Härnösand
Resultat: 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)
Skott: 49-29
Målen VHC: Olle Vennström, Jan Isaksson, Johan Niemi, Tom Renström
Utv: VHC 4×2, AIK-H 2×2
Publik: 136