Nollade på hemmaplan

Sura gjorde ingen bra match hemma mot Borlänge och har nu inte gjort mål på 123 minuter och 15 sekunder. Senaste målskytt var Tyler Boivin hemma mot Kiruna. I långa perioder var man hårt tillbaka pressade, men David Otter höll Sura kvar i matchen.

Borlänge tog komandot från start av matchen och Sura hade stundtals hade Sura oerhört svårt att ta sig ur egen zon, men David Otter storspelade i kassen. I slutet av perioden fick Sura chansen att spel fem mot tre. Men det var ett krampaktigt powerplay, endast ett skott på mål. Utan att överdriva så kan man säga att det ör inte bra. Skotten i första perioden 9-11.

7:40 in i andra perioden tog Borlänge ledningen i powerplay genom Martin Janolhs och Sura hamnade i underläge. Återigen så hade man svårt att ta sig upp i anfallszonen. David Otter höll Sura kvar i matchen fortfarande. Skotten i andra perioden 7-18.

17.06 in i sista perioden så ökade Borlänge på till 0-2, återigen i powerplay, Patrik Elfsberg var målskytt. Sura hade i alla fall spelat upp sig i sista perioden, men effektiviteten framför mål lyste med sin från

varo. Samtidgt som Borlänges målvakt Oliver Norgren storspelade. 18:48 fick Sura chansen i numerärt överläge återigen. Man tog time out och plockade ut Otter ur kassen. Men som det är nu så fungerar inte hemmalagets powerplay och Borlänge kunde rida ut stormen och plocka med sig 3 pinnar hem till Dalarna. Det var en helt rättvis seger. Skotten i sista perioden 17-13.

Sura däremot har lite att tänka på, 123:15 utan mål, det är tufft och man måste spräcka nollan nästa match på lördag hemma mot Piteå. Då det också är gratis inträde, så passa på och kom ner till Surahallen och stötta våra grabbar, det behövs verkligen nu. Att man kunde hålla ner siffrorna var helt och hållet David Otters förtjänst.

Jo kan ju också nämna att det är en bit kvar till rekordet i mållösa minuter, det lyder på 158 minuter och 47 sekunder från hösten 2016.

Surahammars IF-Borlänge HF 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Penalty 26:53 SUR 2 min. 20 JOHANSSON, Marcus Tripping
Goal 27:40 BOR 0 – 1 PP1 61 JANOLHS, Martin 21 ELFSBERG, Patrik 62 BEMSTRÖM, Viktor
Participation (On ice) BOR: 21 30 47 61 62 64 SUR: 7 33 44 77 98
Penalty 29:12 BOR 2 min. 29 PETTERSSON, Alexander Late Hit
Penalty 38:15 SUR 2 min. 20 JOHANSSON, Marcus Slashing

3rd period
Penalty 54:50 BOR 2 min. 4 RANGEDAL, Emil Slashing
Penalty 56:45 SUR 2 min. 7 LIDSTRÖM, David Hooking
Goal 57:06 BOR 0 – 2 PP1 21 ELFSBERG, Patrik 61 JANOLHS, Martin 47 DAHLQVIST, André
Participation (On ice) BOR: 21 30 47 61 62 64 SUR: 26 28 44 66 71
Penalty 58:48 BOR 2 min. 30 NORGREN, Oliver Tripping
Timeout 58:48 SUR
Goalkeeper Out 58:48 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper Out 60:00 BOR 30 NORGREN, Oliver

Text: Staffan Hesselbäck