Nollade på hemmaplan

Vännäs förlorade hemma mot Kalix med 0-3, in en välspelad och underhållande match. 

Det var två lag som bjöd upp till dans i kvällens match mot Kalix. Den första perioden är jämn och tuff, med bra fart. Men ingen av lagen kan förvalta sina lägen, närmst var Vännäs som hade ett skott i ribban.

Den andra perioden är den andra lik och även här har Vännäs ett par riktigt farliga lägen att ta ledningen, men pucken vill inte in. Istället är det Kalix som kan göra matchen första mål, då Vännäs spelar med en man mer på isen, på en kontring.

Den tredje perioden fortsätter i samma stil. Lagen byter chanser men Vännäs saknar det där sista lilla extra framåt. Istället är det Kalix som kliver fram och visar effektivitet framåt och gör två mål.
Vännäs chanser i slutet med att ta ut målvakten William Eriksson, men det hjälper inte.

– Vi gör en helt okej match, men är för uddlösa framåt. Det är det hockey går ut på – att göra mål, säger en besviken tränare Eje Nyman efter matchen och berömmer backarna Viktor Frank och Johan Andersson som spelade forwards för kvällen.

Matchfakta:
Resultat: 3-0 (0-0, 0-1, 0-2)
Skott: 30-29
Utv: VHC 4×2. KHC 4×2
Publik: 131