Lejonen besegrades

Seger med 4-2 i derbyt mot Lejon, inför den bästa publiksiffran på två säsonger och ett konstmål. 

Matchen mellan Vännäs HC och SK Lejon började i högt tempo och som derbyn alltid har, kamp. Första perioden slutar mållös men lägen för båda lagen saknas inte.

De 329 i publiken hann knapp lämna korvkön innan Daniel Spigerhäll visade upp ett riktigt konstmål för Vännäspubliken, då han tog pucken i egen zon, dribblade sig genom Lejon försvaret och sköt ett stenhårt slagskott i det vänstra krysset. Efter målet tar Vännäs hockey över matchen mer och mer och sedan är det lagkapten Samuel Aho som kliver fram och gör säsongens två första mål.

I den tredje perioden drar Jan Isaksson på en utvisning och Lejon får tidigt spela med en man mer, vilket också ger utdelning. Endast en minut senare reducerar de igen och det blir ett riktigt drama.
Vännäs reder ut stormen och fyra minuter senare kan Tobias Hollström punktera matchen med sitt 4-2-mål.

– Det var en bra match med högt tempo av två lag som ville vinna i dag. Vi gör en väldigt bra match, förutom de fem första minuterna i tredje perioden. Men vi visar styrka i dag och lyckas reda ut stormen, säger en belåten tränare, Eje Nyman, och passar på att berömma hela första femman samt målvakten Joakim Moritz och Olle Vennström.

Matchfakta:
Resultat: 4-2 (0-0, 3-0, 1-2)
Skott: 40-35
Målen VHC: Daniel Spigerhäll, Samuel Aho 2, Tobias Hollström
Utv: VHC: 5×2, SK Lejon 1×2
Publik: 329

Mer matchfakta hittar ni här.

Daniel Spigerhäll jublar efter sitt konstmål som betydde 1-0. FOTO: Tommy Sjölund
Daniel Spigerhäll jublar efter sitt konstmål som betydde 1-0. FOTO: Tommy Sjölund