Hämtade upp men föll

Vännäs låg under med 2-0 men hämtade upp till 2-2. I förlängning kunde dock Örnsköldsvik avgöra matchen och därmed fick Vännäs bara en poäng med sig. 

Det blev en tät, tuff och jämn match i Bjästa Ishall. Övik började bäst och efter dryga minuten in i andra perioden gör de också 2-0. Efter det tar Vännäs över matchen och kan reducera innan perioden är över. I sista perioden är det Vännäs tur att göra ett tidigt mål, då Jonathan Olsson Hammargren kvitterar efter endast 24 sekunder. Inga fler mål faller i sista perioden, trots Vännäs har ett friläge.

I förlängningen åker Tobias Hollström ut och Övik kan avgöra i powerplay.

– Jag tycker vi var värda att vinna i dag. Vi får matchen dit vi vill och spelar rejält och resolut. Detta var ett kraftig steg framåt och vi gör kanske vår bästa match i år, säger tränare Eje Nyman och berömmer första femman tillsammans med målvakten William Eriksson.

Matchfakta:

Resultat: 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)
Skott: 24-23
Målen VHC: Jan Isaksson, Jonathan Olsson Hammargren

Mer matchfakta hittar ni här.