Juniorkoll inför kvällens dubbla derbyn

I kväll, onsdag, är det dubbla länsderbyn för våra juniorlag. J20 spelar borta mot Björklöven medan J18 tar emot Skellefteå AIK hemma i Gula Borgen. 

Kvällens match för J20 mot Björklöven är genrep inför serien som startar i helgen, då laget möter Kalix och Piteå borta under en Norrbottensturné. VHC och Björklöven har mötts två gånger tidigare under försäsongen och lagen har en seger var. Tränare Cevin Johansson tror på en hård och tuff matchen även i kväll.

– Det ska bli kul att åter få möta Löven. Det är de matcher under försäsongen som bjudit på tuffast motstånd och de med bästa fart, så det kommer bli hårt och jämt även i kväll.

Serien startar i helgen för er, vad har du för förhoppningar i år?

– Jag tror det kommer bli likvärdigt som i fjol, en jämn och tuff serie. Det ska bli intressant att se hur vi står oss. Vi har tränat på bra både på och utanför isen hela försäsongen, så vi kommer väl förberedda inför serien, avslutar Cevin Johansson.

J18:s serie har varit igång ett tag och kvällens hemmamatch mot Skellefteå AIK blir lagets fjärde seriematch.

– Jag tror det kommer bli en mycket tuff match där det fysiska spelet kommer spela en stor roll. Det gäller att vi kan störa Skellefteå i uppspelsfasen och pressa tillbaka dem med snabba spelvändningar. Sedan gäller det givetvis att vi sätter de lägen vi får, säger tränare Jeff Lundberg.

Vad säger du om era tre inledande matcher?

– I första matchen mot Modo får vi en bra väckarklocka vad som gäller om vi vill vara med i toppen. Mot Övik spelar vi bra men vi börjar slarva i slutet av matchen och vi har domarn emot oss. Piteå matchen spelar vi stabilt i två och en halv period, men återigen börjar vi slarva och istället för att spela som ett lag börja vi tänka som individualister och gör inte vad vi kommit överens om. Nu vann vi på straffar men det var riktigt surt att vi slarvade bort en poäng.

Vad är er målsättning i år?

– Det är att komma topp fem. För att nå dit gäller det att vi kammar ihop oss och spelar som ett lag, avslutar Jeff Lundberg.

Matchfakta:

Vännäs HC J18 – Skellefteå AIK J18
Nedlsäpp: 19:30, Vännäs Ishall
Notera: Att efter tre spelade matcher har VHC tre poäng och SAIK sex poäng.

IF Björklöven J20 – Vännäs HC J20
Nedsläpp: 19:00 T3 Center
Notera: Att lagen har en seger var under försäsongen, Löven vann på straffar i Umeå och senast vann Vännäs med 7-3.