Helgens andra seger

Två matcher på två dagar och lika många segrar – om än matchen mot Härnösand blev onödigt spännande. 

Vännäs tog tag i taktpinnen redan från första nedsläpp och pressar Härnösand hårt, men trots att laget skjuter 21 kott i första perioden tar det tills det är åtta sekunder kvar av första perioden innan det första målet faller.

I den andra perioden fortsätter Vännäs att pressa på och går upp till en 3-0-ledning, men sedan händer något. Härnösand reducerar två gånger om och matchen blir till ett riktigt nervdrama, då Vännäs får en utvisning med drygt 40 sekunder kvar av matchen och Härnösand tar ut målvakten i jakt på en kvittering. Vännäs reder ut stormen och Oscar Persson kan sätta 2-4 i öppen kasse.

– Vi är det klart bättre laget sett över 60 minuter, men när vi gör 3-0 börjar vi spela omständigt och jaga individuella poäng istället för att stänga matchen. Det blir en kamp in i det sista men riktigt skönt att vi löser detta, säger tränare Eje Nyman och passar på att ge extra beröm till Oscar Persson och Tobias Göransson.

Matchfakta:

Resultat: 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Skott: 21-48

Målen VHC: 0-1 Tom Renström (J. Lövgren, O. Persson) 0-2 Jan Isaksson (A. KLint, V. Frank) 0-3 Daniel Spigerhäll (S. Lundberg, M Runnqvist) 2-4 Oscar Persson (A. Svensson)

Publik: 105