Inför bortaturnén med Oscar Persson

I helgen väntar två bortamatcher, i dag lördag mot Kovland och på söndag mot AIK Hockey Härnösand. Webredaktionen kollade därför läget med forwarden Oscar Persson.

Hej Oscar, vad säger dom helgen utmaningar?

– Ska bli grymt kul, första borta resan. Kommer bli en tuff helg där vi måste vara hetare än vad vi varit i de två första matcherna.

Vad tar ni med er från Tegsmatchen?

– Tar med oss andra och tredje perioden då vi får lite momentum och kan trycka på, det ska vi fortsätta med.

Vad kommer att krävas av er för att ni ska vinna?

– Hårt jobb och våga vårda pucken. Jag tror att om vi kan hålla i gummit och släppa den till varandra så kommer vi komma hem
med 6 poäng.

Kovland är erkänt starka i Ånäshallen, så det kommer bli en tuff uppgift, de var mycket nära att nypa en poäng av seriefavoriterna Östersund i premiären, men föll tillslut med 0-1. I deras andra match mötte de just Härnösand och vann med 6-3.

Om Härnösand vet vi inte så mycket om då de är nykomlingar. De har förlorat knappt i de två inledande omgångarna så de kommer göra allt för att få revansch hemma i Högslättens ishall.

Läget i Vännäs lag är att Tobias Hollström och Niclas Olofsson fortfarande dras med skador, sedan saknas tvillingarna Puurunen och Philip Siutz på grund av sjukdom.

Nedsläpp mot Kovland är 14:00 och ni kan följa matchen här.

Matchstart mot Härnösand är 16:00 på söndag.