Knapp derbyförlust

Det en mycket knapp förlust hemma mot Teg, med 1-2, i en match som präglades av mer kamp en skönspel. 

Vännäs börjar matchen något bättre men Teg tar över matchen desto längre perioden lider och tar också ledningen innan första perioden är över. I den andra perioden är det Vännäs som är det hetare laget och kan också kvittera efter mål av Jan Isaksson. Efter målet kommer de typiska derbykänslorna och matchen blir sönderrykt av utvisningar. Det ser ut som att det inte ska falla några fler i perioden men när de endast 44 sekunder får Teg in en slumppuck och kan gå till periodvila med en ledning.

I den tredje perioden trycker Vännäs på för en kvittering och har flera powerplay. I slutskedet av matchen tar de ut Joakim Moritz i målet för att spela med en man mer i en jakt på en kvittering. Trots att de skapar många lägen vill pucken inte in och Teg vinner matchen.

Extra plus går till målvakten Joakim Moritz, målskytten Jan Isaksson och lagkapten Samuel Aho.

Matchfakta:

Resultat: 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Skott: 35-44 (6-13, 13-20, 16-11)

Målen VHC: 1-1, Jan Isaksson (J. Olsson Hammargren, S. Aho)

Publik: 238

Mer statistik från matchen hittar ni här.

Läs mer om matchen på VK.

Hör Samuel Aho efter matchen. 

FOTO: Tommy Sjölund