”Vi ska fila på lite nya saker till nästa år”

För två veckor sedan arrangerade VHC en gratis hockeyskola för årskullarna 08 – 03, webbredaktionen bestämde sig för att ta ett snack med styrelseledamöterna och arkitekterna bakom den lyckade helgen!

Hej Christer (Nilsson) och Mikael (Kilstadius), hur är läget?

– Här är allt super, sitter och planerar morgondagens tre kronors hockeyskola pass och efter det är det dags för u10/12 så det är fullt upp hemma hos familjen Nilsson/Åberg så här på en fredag kväll.

För två helger sedan arrangerade VHC en gratis hockeyskola för årskullarna 08-03. Berätta mer!

– Ja det vart totalt 54 barn och bara det var hur kul som helst. Vi hade ungefär 15 helt nya spelare samt att vi hade några från vindelns u12 som vi kommer ha samarbete med i vinter så det var väldigt glädjande att dem kom också. Upplägget Var enkelt tycker jag. För det första, visa alla barn hur kul det är med hockey och skridskor och det tror jag vi har lyckats med då nästan alla nya på hockeyskolan är med på tre kronors hockeyskola i nuläget. Förra lördagen hade vi 45 barn på is och då var minst 15 stycken borta så jag tror vi lyckades ganska bra. För det andra, att visa föräldrar att det inte behöver vara dyrt för barn att spela i VHC och visa vilken trevlig förening det är att vara i.

Hur föddes idén till detta?

– Ja du, vi ville väl prova något nytt för att försöka få fler barn att komma och prova på skridskor. Vi har sett en trend med att fler kommer till ishallen och tänkte att det här kanske skulle funka och utan att skena iväg för mycket så verkar det ha varit rätt tidpunkt för att satsa på denna hockeyskola.

Det måste ha vart mycket jobb och planering bakom, hur löste ni detta?

– Det har varit otroligt mycket jobb bakom det här, men vi har varit några eldsjälar som lagt ner otroligt många timmar på det här men så länge barnen hade en rolig helg så är då jag nöjd iallafall. Vi försökte väl dela upp det så gott som det går helt enkelt. Vi är några som är praktiska och några som gillar datorer så det gick bra till slut.

Vad skulle ni säga var det som möjliggjorde att ni kunde genomföra den här helgen?

– Det är flera saker men för några saker så är det INTERSPORT som alltid ställer upp och hjälper till så mycket dem kan, sen så har vi norrmejerier som ställde upp med mjölk till alla barn så det var superbra. Utöver det så fick vi även frukt till alla barn via företagsväxter så det känns bra att det är många som har varit villiga att hjälpa till. Sen har vi givetvis Vännäs kommun som gjorde det ekonomiskt möjligt med denna underbara helg. Sist men inte minst alla ledare och funktionärer runt hockeyskolan som ska ha ett riktigt stort tack!

Kommer det att bli någon hockeyskola även nästa år?

– Absolut! Vi ska fila på lite nya saker till nästa år så det ser jag personligen framemot!, avslutar Christer och Mikael.