Back från EBL klar

philip

Vännäs HC har i dag gjort klart med backen Philip Siutz som närmast kommer från spel med Villacher SV i den österrikiska högstaligan, kontraktet är på ett år.

Philip Siutz har tidigare varit i Umeåregionen då han spelade med Björklövens J20-lag säsongen 2013-14, men inför förra säsongen flyttade han hem till Österrike spelade 41 matcher i EBL samt 5 matcher i slutspelet. Utöver det spelade han 5 matcher med Villacher i champions hockey league och 27 matcher med föreningens J20-lag, där han stod 17 poäng. Utöver detta har han ett J18-VM med Österrike på sin meritlista.

Philip fick förlängt kontrakt med Villacher under sommaren, men kände att han vill utvecklas som hockeyspelare med mer istid.

– Philip är väldigt vältränad och ambitiös kille som verkligen visat att han vill komma till oss i VHC – allt för att utveckla sig själv som hockeyspelare ännu mer. Han är väldigt oöm som hockeyspelare och tvekar inte att täcka skott och spela fysiskt. Vi är övertygad om att han kommer passa väl in i vårt lag då det är en väldigt social och väldigt driven kille. Extra kul är att han kommer till oss för att han tror att det är de allra bästa för hans utveckling – exakt just så vill vi uppfattas som förening, det är vad vi i VHC står för. Philip som för två säsonger sedan spelade i Björklövens J20 har sen dess samlat på sig erfarenhet från spel i både EBL och CHL med Villacher, säger ordförande och medlem i sportkommittén Jacob Bergendorff och fortsätter:

– Philip blir den sista pusselbiten i vårt lagbygge inför den snart stundande säsongen. Vi väldigt nöjda med den trupp som vi ställer på isen, det är en mix av bra hockeyspelare men framförallt så tror vi väldigt mycket på den här gruppen då den innehåller ett gäng kanonkillar som har drivet att hela tiden bli bättre. Vi tror att det kommer bli ett skönt gäng i omklädningsrummet, som alltid ger 100% ute på isen. Det kommer verkligen bli spännande, avslutar Jacob Bergendorff.
Philip om kontraktet:

– Jag är exalterad över att vara här, komma på is och starta den här resan.

Hur är du som hockeyspelare?

– Jag är en defensiv back som jobbar hårt, täcker skott och försöker göra de småsakerna rätt. Allt för att Vännäs ska vinna i år.

Vad gör du när du inte spelar hockey?

– Jag läser business management på distans via ett universitet i England. Annars umgås jag gärna med kompisar och upplever nya saker”

Vi hälsar Philip varmt välkommen!